ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΥΛΟΥ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου βρεφονηπιακού σταθμού Πύλου, ένα σημαντικό έργο με προϋπολογισμό μελέτης 1.374.000,00 ευρώ, η πίστωση του οποίου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013» (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Εθνικοί Πόροι, ενώ η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωναμε την τεχνική έκθεση, οι κτηριακές εγκαταστάσεις του βρεφονηπιακού σταθμού θα είναι συνολικής επιφάνειας 791,40 μ2 και θα βρίσκονται πλησίον των Δημοτικών Σχολείων Πύλου. Το κτήριο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους και θα διαθέτει διακριτό βρεφικό και νηπιακό τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σταθμό θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας νηπίων με αναπηρία, δεδομένων όλων των απαραίτητων προδιαγραφών που έχουν ληφθεί υπόψη. Επιπλέον ο περιβάλλον χώρος του κτηρίου πρόκειται να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να εξυπηρετεί όλες τις λειτουργίες παιχνιδιού και διαλείμματος των νηπίων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς και του κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, διότι αφορά τα παιδιά.» δήλωσε για το εν λόγω έργο ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, τονίζοντας: «Η ανέγερση ενός Σταθμού υπερσύγχρονων τεχνικών προδιαγραφών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος είναι γεγονός. Η κατασκευή του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Πύλο, είναι μια ακράδαντη απόδειξη της καθημερινής προσπάθειά μας, παρά τις όποιες δυσκολίες, για την κοινωνική μέριμνα του τόπου και την εξασφάλιση ασφαλέστερων υποδομών για τους πολίτες και ειδικότερα για τα παιδιά μας. Με αυτό το έργο αποδεικνύεται περίτρανα η συμπόρευση του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τόπου μας.».

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print