Ξεκινούν οι εργασίες για το έργο “Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης Πύλου”

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, τον Προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιακών Έργων της Τ.Υ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νάκο Παπαϊωάννου και την εταιρεία «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.» ανάδοχο του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΥΛΟΥ».

Με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Κώστα Βέργου, Στελεχών της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλου, και της Μηχανικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κας Μαίρης Πολυχρόνη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με το έργο και δόθηκαν οι κατάλληλες διευκρινίσεις από τις υπηρεσίες.

Η εταιρεία «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.» έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες υλοποίησης του έργου, καθώς αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται οι χώροι των εργοταξίων και των εργαζομένων. Σε διάστημα ενός έτους η εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει ολοκληρωμένο το προαναφερθέν έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.650.000€.

Με το έργο αυτό τόσο η Δημοτική Κοινότητα της Πύλου όσο και η Τοπική Κοινότητα της Γιάλοβας θα συνδεθούν πλήρως στο νέο αποχετευτικό δίκτυο και ο ήδη  λειτουργών βιολογικός καθαρισμός της Πύλου θα υποδέχεται προς επεξεργασία το σύνολο των λυμάτων και των ακαθάρτων της περιοχής.

Η βελτίωση του ποιοτικού επιπέδου των κατοίκων, η προστασία των θαλασσών και των ακτών και του περιβάλλοντος εν γένει λόγω του συγκεκριμένου έργου, αποτελεί εγγύηση για την υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Το έργο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης σημασίας για τη βελτίωση των υποδομών στη Νοτιοδυτική Μεσσηνία και η υλοποίησή του οφείλεται στη στενή συνεργασία Δήμου Πύλου-Νέστορος και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print