ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα Πέμπτη 28η Οκτωβρίου στον Δήμο Πύλου – Νέστορος η 81η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας παρέστη στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Πύλο, την έδρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Τριών Ναυάρχων και την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στο Ηρώο των Πεσόντων, από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άγγελο Χρονά, τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Ηλία Γουρνά, τον Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, τον Λιμενάρχη Πύλου, την Προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, τον Εκπρόσωπο Εθνικής Αντίστασης κ. Ηλία Κανάκη και τους Εκπροσώπους των Σχολείων της Πύλου.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, η παρέλαση των μαθητών και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου κ. Θεώνη Βέτσου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας μετά την παρέλαση, ευχόμενος υγεία, καλή επιστροφή στην κανονικότητα και πρόοδο σε όλο τον κόσμο, επισήμανε:

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο από όλους μας τόσο για να τιμούμε τους αγωνιστές Έλληνες του 1940, όσο και για να θυμόμαστε ότι η κοινωνική πρόοδος και η ευημερία είναι στόχοι που επιτυγχάνονται πάντα με συλλογική προσπάθεια και με το αίσθημα της ενότητας ζωντανό. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Κορώνης, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και Παπαφλέσσα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας (covid-19).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print