ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 197ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ «ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την 26η Απριλίου 2022 εορτάστηκε με λαμπρότητα η 197η Επέτειος της εξόδου του ένδοξου Μπρίκιου «Άρης» στην Πύλο, από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Νιόκαστρο της Πύλου.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κ. Χρήστος Κορομηλάς, απόγονος του Ήρωα Χ. Αναγνωσταρά, Λοχαγός Πεζικού και Διευθυντής του Μουσείου Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας.

Οι επίσημοι επιβιβάστηκαν σε πλωτό μέσο με κατεύθυνση τη νήσο Σφακτηρία, όπου εψάλη  επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων Πεσόντων Σταύρου Δ. Σαχίνη, Αναστασίου Δ. Τσαμαδού, Χ. Αναγνωσταρά και του Ιταλού φιλέλληνα Σαντόρε ντι Σανταρόζα, από τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τάσο Σαρδέλη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πύλου κ. Ηλία Γουρνά, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και τον απόγονο του Ήρωα Χ. Αναγνωσταρά, κ. Χρήστο Κορομηλά, Λοχαγό Πεζικού και Διευθυντή του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας.

“Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των Ηρώων μας.”

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας σε δήλωσή του αναφέρει:

«Την 26η Απριλίου αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης, εδώ στον ένδοξο όρμο Ναβαρίνο.

Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των Ηρώων μας.

Με αφορμή την επέτειο της Μάχης της Σφακτηρίας και «της εξόδου του Άρεως», η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει σε όλους μας τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.»

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print