ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως εντός του Νιόκαστρου της Πύλου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημειολογία της εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο εκτός από την δοκιμασία της πανδημίας και σε αυτή της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η ανθρωπότητα τις τελευταίες ημέρες, με τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο. Συνάμα, συνεχάρη τον παριστάμενο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τη διάσωση του ιστορικού Μοναστηριού της Χρυσοκελλαριάς.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο επικεφαλής της Α’ Αντιπολίτευσης στο Δήμο Δ. Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Σαρδέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print