ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 2Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ «ΡΕΣΑΛΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Προβολή της ταινίας “Ρεσάλτο” την Κυριακή 5η Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ., στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Ελεήστριας στην Κορώνη.

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με σκοπό την διάδοση του ιστορικού γεγονότος του «Ρεσάλτο», που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης την 13η Φεβρουαρίου του 1824.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε, ύστερα από την εξαιρετική συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες – Σπύρος Κατσίρας», ηθοποιών, αφηγητών κι εθελοντών της περιοχής, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Θεοδώρας Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το γεγονός του «Ρεσάλτου» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία της δημιουργίας της ταινίας “Ρεσάλτο” στον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης και τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μαργιάννη, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν, ώστε να γίνει πραγματικότητα και γνωστό σε όλους το ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προάγουν τον πολιτισμό μας και αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας. Προσπάθειες σαν κι αυτή διαφυλάττουν την μεγάλη παρακαταθήκη των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και μας δίνουν ώθηση και ενέργεια να συνεχίσουμε το έργο μας.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print