ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την επιτυχή περάτωση του προγράμματος «ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ» για την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με την προώθησή τους στην απασχολησιμότητα και την επιχειρηματικότητα επιβεβαίωσαν οι συμμετέχοντες και οι φορείς του προγράμματος στις ενημερωτικές εσπερίδες που πραγματοποιήθηκαν στις Δημοτικές Κοινότητες Χώρας και Πύλου την προηγούμενη εβδομάδα, τις οποίες  συνδιοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Α.Σ. Παλαίπυλος.

Με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80% και τους συμμετέχοντες να αγγίζουν τους 200, η καινοτόμα αυτή δράση στόχευσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανεργίας, προωθώντας παράλληλα τη σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πύλο και στη Χώρα αφορούσαν την ενημέρωση των κατοίκων του Δήμου Πύλου-Νέστορος σχετικά με το παραπάνω πρόγραμμα, το οποίο εστίασε σε οικονομικούς κλάδους που ωφελούν άμεσα την τοπική οικονομία και την ευημερεία της περιοχής και οι οποίοι είναι κυρίως ο τριτογενής τομέας (τουρισμός, πράσινα επαγγέλματα, εστίαση,  εμπόριο και υπηρεσίες) και ο πρωτογενής τομέας (αγροτικοί συναιτερισμοί, ομάδες παραγωγών κοινών συμφερόντων, τυποποίηση αγροτικών προϊόντων).

Εταίροι του προγράμματος είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας A.E. (Costa Navarino), η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος , ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κορώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Παπαφλέσσα, ο Σύλλογος Γυναικών Δήμου Χιλιοχωρίων , το ΚΕΚ Honesty, Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” , με συντονιστή την Ομάδα Παραγωγών «Ο Νηλέας».

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης τόνισε: «Οι Επιχειρήσεις αυτές έχουν πολλαπλά οφέλη, καθώς προηγούνται σε θέματα διεκδίκησης έργων ΕΣΠΑ και μπορούν να συνεργάζονται απευθείας με το Δήμο αποφεύγοντας τη διαδικασία διαγωνισμών». Επιπλέον, πρόσθεσε «Ως Δήμος, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τέτοια προγράμματα και δουλεύουμε συστηματικά και αποτελεσματικά δείχνοντας  το κοινωνικό μας πρόσωπο, καθώς για εμάς προτεραιότητα έχουν οι συμπολίτες μας».

Για τα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση της δράσης μίλησε ο κ. Ευστράτιος Παπαδογιαννάκης από την Εταιρία Asset Τεχνολογική σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση φέρνει στη χώρα μας ένα νέο μοντέλο εργασιακής απασχόλησης, το οποίο δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανέργους να απασχοληθούν.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της ομάδας παραγωγών «Νηλέας» κ. Γιώργος Κόκκινος, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που τους δόθηκε να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βοηθώντας τους συντοπίτες τους και κερδίζοντας επιπλέον τεχνογνωσία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και τους υπόλοιπους εταίρους για τη καλή συνεργασία.

Ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της asset Τεχνολογικής κ. Κουκλάκη ,  τον κ. Κόκκινο και την κ.Γκιαούρη από τα ΚΕΚ honesty και όλους τους υπόλοιπους φορείς του προγράμματος για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή τους, δηλώνοντας ότι για το Δήμο Πύλου-Νέστορος η διοργάνωση και η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΄΄ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ΄΄ υπήρξε ένα απαιτητικό εγχείρημα και μια ωραία πρόκληση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print