ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 197η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 197η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Εορτάστηκε την 7η Απριλίου 2022, με λαμπρότητα, από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος η 197η επέτειος της ιστορικής Μάχης των Κρεμμυδίων του 1825.

Πρόκειται για την ιστορική πολεμική σύγκρουση στα Κρεμμύδια, με αρχηγούς τον Σκούρτη, τον Μπότσαρη, τον Χατζηχρήστο, τον Καραϊσκάκη, τον Τζαβέλλα και τον Καρατάσο, όπου ο Αιγυπτιακός στρατός του Ιμπραήμ Πασά νίκησε τους Έλληνες επαναστάτες, δημιουργώντας ένα ασφαλές προγεφύρωμα για τη συνέχιση της εισβολής του στην Πελοπόννησο. Στη μάχη, οι Έλληνες, κυκλωμένοι από παντού, διέσπασαν πολεμώντας τον κλοιό αφήνοντας πίσω τους 600 περίπου νεκρούς.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας έγινε από την κ. Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, Θεολόγος και Φιλόλογος, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του με αφορμή την Επέτειο της Μάχης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την 7η Απριλίου 2022 αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την Ελευθερία μας, εδώ στα ένδοξα Κρεμμύδια. Με σεβασμό προς τους ήρωες της Επανάστασης, ο Δήμος μας εορτάζει την 197η Επέτειο της Ιστορικής Μάχης των Κρεμμυδίων.

Με αφορμή την Μάχη των Κρεμμυδίων, η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει σε όλους μας τον αγώνα για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή του το Δημοτικό Σχολείο Χανδρινού και κ. Διευθυντή του κ. Νίκα Παναγιώτη»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print