ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ Η ΠΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Με κάθε λαμπρότητα θα εορτάσει την ερχόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος την 192α επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, με την τιμητική παρουσία της Α.Ε. του Προέ­δρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. με την τέλεση Πανη­γυ­ρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστα­τούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στις 10,20΄ π.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα τελε­σθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο 3 Ναυάρχων, θα ακολουθή­σει κατάθεση στεφάνων, ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι εκδηλώσεις θα περατωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση.

Αύριο Σάββατο στις 8 μ.μ. στο λιμάνι της Πύλου θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, απευθύνει πρόσκληση στους δημότες του Δήμου αλλά και τους επισκέ­πτες της περιοχής να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκ­δη­λώ­σεις, αποτίοντας φόρο τιμής και σεβασμού στους ήρωες της ελευθερίας, «για ένα σημαντικό γεγονός που σήμανε την ελευθερία της Ελλάδας και άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print