Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο δωρεάν προληπτικός καρδιαγγειακός έλεγχος στο Δήμο Πύλου Νέστορος

 

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στις Δημοτικές Ενότητες Νέστορος και Πύλου το πρόγραμμα προληπτικού καρδιαγγειακού ελέγχου, που διεξάγει η Δημοτική Αρχή με σκοπό την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Ο δωρεάν αυτός έλεγχος ξεκίνησε στις 08.30 πμ. και έλιξε στις 12.00 μμ. Οι δημότες προσήλθαν στο χώρο του Δημαρχείου, όπου ομάδα ιατρών και νοσηλευτών, τους έκαναν τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις, και στη συνέχεια με βάση τα αποτελέσματα, έδωσαν τις απαιτούμενες συμβουλές. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, HDL, LDL, αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης αίματος.

Η επόμενη στάση είναι στην τοπική κοινότητα Μεθώνης, την Τετάρτη στις 08.30 πμ., στο Πνευματικό κέντρο, ενώ μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου η ιατρική ομάδα θα έχει επισκεφθεί τις τοπικές κοινότητες Κορυφασίου, Ρωμανού, Ίκλαινας, Κορώνης, Βασιλιτσίου, Βλαχόπουλου, Σουληναρίου, Κρεμμυδίων, Χανδρινού, Χαροκοπιού και Χρυσοκελλαριάς.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον έλεγχο συνιστάται να είναι νηστικοί 12 ώρες πριν την εξέταση.

Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, θέλοντας να στηρίξει τις προσπάθειες που βελτιώνουν τη ζωή των συνανθρώπων, καλεί όλο τον κόσμο στο Δήμο Πύλου Νέστορος, να συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print