ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

poliouxos 2014Με την έναρξη την εμποροπανήγυρης της Χώρας, της μεγαλύτερης και παλαιότερης στη Μεσσηνία, πραγματοποιήθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η καθιερωμένη πανηγυρική λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων του Πολιούχου και Προστάτη της Χώρας, Αγίου Δημητρίου του Χωραϊτη.

 

Με πλήθος πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κκ Χρυσόστομου και σύσσωμου του ιερού κλήρου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα.

Εν συνεχεία ακολούθησε πανηγυρική λιτανεία της Ιερής Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Μάρτυρος, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο ιστορικό ναϋδριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται  η εμποροπανήγυρις. Τη λιτανεία συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στην θρησκευτική εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης με το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Αλευράς, ο Υποδιοικητής της 120 ΠΕΑ και ο πολιτευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης.

Τα λείψανα του Αγίου και η εικόνα θα παραμείνουν στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου για προσκύνημα μέχρι και τη λήξη της εμποροπανήγυρης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print