ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Π. ΚΑΡΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας προέβη στο ακόλουθο μήνυμα:

«Αγαπητοί μου μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς αποτελεί αφετηρία με στόχους και προσδοκίες, στο δύσκολο δρόμο που έχουν να διανύσουν οι μαθητές, για την απόκτηση της γνώσης. Σε αυτή την προσπάθεια, εύχομαι σε όλους σας να εφοδιαστείτε με ψυχική δύναμη και υπομονή, για την πραγματοποίηση των στόχων σας.

Στο πλαίσιο της ομολογουμένως δύσκολης σχολικής χρονιάς, λόγω πανδημίας, η Διοίκηση του Δήμου φρόντισε, ώστε οι σχολικές μονάδες να ανοίξουν με κατά το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και εξοπλισμού των χώρων, χορηγήθηκε το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την ατομική διασφάλιση της υγείας, ενώ παράλληλα προσελήφθη επιπλέον προσωπικό, για την καθαριότητα και την ευταξία των σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώ τους πάντες ότι θα είμαστε σε εγρήγορση, για να παρέμβουμε και να επιλύσουμε άμεσα όποιο τυχόν πρόβλημα προκύψει, λαμβάνοντας κάθε δυνατό μέτρο, για την ασφάλεια και την υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας.

Το σχολείο καλείται σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να παραμείνει χώρος δημιουργίας και ελπίδας. Να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τη γνώση και τα απαιτούμενα εκείνα εφόδια, που θα τους οδηγήσουν στο αύριο, ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ευτυχισμένους ανθρώπους και χρήσιμους πολίτες για την κοινωνία. Μόνο με τη στήριξη όλων, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Αγαπητοί μου μαθητές,

με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ολόψυχα, να έχετε υγεία και πρόοδο, διότι ο δρόμος προς τη ζωή είναι ανοιχτός και η επιτυχία μπροστά σας. Ο Δήμος και όλοι εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας.

Καλή σχολική χρονιά!».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print