Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Με επιτυχία ολοκλήρωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος την ένταξή του στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Βοήθεια στο Σπίτι 2020», σύμφωνα με την 9η ανάρτηση και από 24/06/2020 ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, εξασφαλίζοντας την Α’ δόση ύψους 34.121,99 €.

Τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Δήμου ήταν η απουσία του από τις διαδικασίες χρηματοδότησης για την τριετία 2017-2019, με συνέπεια τη συνολική απώλεια εσόδων 150.000 €. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας: «Οι προσπάθειες ένταξης στο πρόγραμμα χρηματοδότησης αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με προχειρότητα και χωρίς καμία διάθεση για ουσιαστική επίλυση του προβλήματος. Μετά τη παύση λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης το 2017, οι οικονομικές εκκρεμότητές που προέκυψαν από την χρηματοδότηση του «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2016, προς την ΕΕΤΑΑ, ύψους περί των 5.000 € και η μη διευθέτησή αυτών, καθιστούσαν αδύνατη την ένταξη μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Στη δυσχερή αυτή κατάσταση έρχονται να προστεθούν τα συσσωρευμένα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη παλαιότερων περιόδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης και η αδυναμία έγκαιρης καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που διαιώνιζε το πρόβλημα απώλειας της χρηματοδότησης».

Η οργανική ένταξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έλυσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα, χωρίς όμως να συμβαδίσει με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης και τη ρύθμιση της οικονομικής μας εκκρεμότητας προς την ΕΕΤΑΑ.

Εν προκειμένω, με συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες από το Δήμο, έχουν ξεπεραστεί τα όποια αδιέξοδα. Η άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΕΕΤΑΑ και η τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας προς αυτήν, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να μην χαθεί, για άλλη μια χρονιά, η εν λόγω χρηματοδότηση, με τη βοήθεια της οποίας θα καλύπτονται τα έξοδα λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου μας, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομούνται ίδιοι πόροι.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print