Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ενημερώνει τους δημότες του ότι αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, η οποία διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Σκοπός της απογραφής, που γίνεται κάθε 10 χρόνια, είναι η συγκέντρωση στοιχείων (δημογραφικών, οικονομικών και κοινωνικών) αλλά και πληροφοριών για την σύνθεση των νοικοκυριών.

Εξαιτίας του COVID-19, φέτος για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, δηλαδή θα μπορούμε να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη της οικογένειάς μας ως εξής:

Ο απογραφέας θα τοποθετήσει στην οικία μας έναν κλειστό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Ως εκπρόσωποι του νοικοκυριού θα μπορούμε με τους κωδικούς taxis και τον μοναδικό αυτό κωδικό να εισέλθουμε στην εφαρμογή της απογραφής στην ιστοσελίδα: www.gov.gr και να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού μας.

Όσοι από εμάς αδυνατούν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούμε με φυσική παρουσία του απογραφέα στην οικία μας με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία,  δεν πρέπει να λείψει κανείς, γιατί με βάση τα αποτελέσματα της Απογραφής  κτηρίων και πληθυσμού, καθορίζονται σειρά σημαντικών αποφάσεων για το Δήμο μας για την επόμενη δεκαετία, όπως χρηματοδοτήσεις, σχεδιασμός και κατασκευή μεγάλων έργων και υποδομών καθώς και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις.

Ως Δημοτική Αρχή καλούμε όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος, να ανταποκριθούν και να απογραφούν στο Δήμο, προκειμένου να καταγραφεί και στατιστικά, η δυναμική και ο πληθυσμός του, ενόψει της νέας δεκαετίας που ξεκινάει, αφού τα αριθμητικά δεδομένα είναι καίριας σημασίας. Στην προσπάθειά μας, στους αγώνες μας να είναι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στη θέση που πραγματικά του αναλογεί και του αξίζει, να συνεισφέρει και η απογραφή όλων μας στον τόπο μας. Όλοι μετράμε, όλοι δίνουμε δύναμη στον τόπο μας και τον Δήμο μας. 

Συμμετέχουμε στην Απογραφή! Στηρίζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!»

  • Περισσότερες λεπτομέρειες ή διευκρινίσεις, για τον τρόπο διενέργειας της Απογραφής 2021, θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/census-2021-process
  • Στο παρακάτω βίντεο της ΕΛΣΤΑΤ δίνονται λεπτομέρειες και οδηγίες σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε.         https://m.youtube.com/watch?v=YVvrfK8Mqz4
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print