Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

“Την εργατική Πρωτομαγιά τιμούμε όλους όσους προτάσσουν «το εμείς και όχι το εγώ» και πορεύονται με αξίες και ιδανικά.”

Η 1η Μαΐου συνδέεται με τους αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Είναι ημέρα μνήμης για όλους τους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν για ένα κόσμο καλύτερο, για μια κοινωνία ανθρώπινη, χωρίς φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση και πολέμους.

Την εργατική Πρωτομαγιά τιμούμε όλους όσους προτάσσουν «το εμείς και όχι το εγώ» και πορεύονται με αξίες και ιδανικά.

Για άλλη μια χρονιά καλούμαστε να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την ημέρα των αγώνων σε συνθήκες πολέμου, πανδημίας, οικονομικής κρίσης και έξαρσης της ακρίβειας.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στις προσπάθειες των συμπολιτών μας για το δικαίωμα στην εργασία με ανθρώπινες συνθήκες. Τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι πάνω από όλα και πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε.

Υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαναπροσδιορίζοντας πολλά δεδομένα, ώστε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα προς όφελος του κοινού συμφέροντος.

Οφείλουμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε ό,τι έχει κατακτηθεί με αγώνες και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Στις δύσκολες συνθήκες και τις προκλήσεις της εποχής ελπίδα όλων μας, αλλά και προσωπική μου ελπίδα, είναι όλοι οι συναρμόδιοι να συνεργαζόμαστε για τα πραγματικά προβλήματα και να δίνουμε τις αναγκαίες λύσεις, που θα προστατεύουν την εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας που πασχίζουν καθημερινά ώστε όλοι οι δημόσιοι χώροι να είναι καθαροί, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό!

Καλή Πρωτομαγιά!

Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας

Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print