Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Ένα ακόμη δείγμα παραπληροφόρησης των δημοτών μας, με δημοσιεύματα που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης, αναρτήθηκε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την προμήθεια εμβολίων ηπατίτιδας και αντιτετανικών για τους εργαζόμενους του Δήμου μας, από συγκεκριμένο φαρμακείο.

Είναι γεγονός, ότι ο Δήμος μας επανέρχεται στην κανονικότητα και λειτουργεί πλέον σε απόλυτη εναρμόνιση με την ισχύουσα νομοθεσία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και τους εργαζομένους του. Εδώ, αξίζει να υπενθυμίσουμε την προτέρα κατάσταση, όπου οι εργαζόμενοι του Δήμου, επί σειρά ετών εργάζονταν χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, όπως διαπιστώσαμε από τις αλλεπάλληλες δικαστικές αγωγές, που είχαν «στηθεί» τα τελευταία χρόνια σε βάρος του Δήμου, ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 43726/2019 – ΦΕΚ 2208/Β/8-6-2019 «Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής», εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε με την υπ’ αριθμόν 53361/2006 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Απασχόλησης, όπου η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και ο εμβολιασμός των εργαζομένων είναι υποχρεωτικός σε βάρος των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, ενώ στην εν λόγω ΚΥΑ προβλέπονται αναλυτικά τα μέσα αυτά, ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών εργασιακών κινδύνων. Επίσης, καθιερώνεται ο υποχρεωτικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος των εργαζόμενων (ιατρικές εξετάσεις – αναγκαίοι εμβολιασμοί) και πρότυπη γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, για την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία.

Είμαστε δεκτικοί στην καλοπροαίρετη κριτική από οποιονδήποτε, ο οποίος θέλει να καταγγείλει κάτι, οφείλει όμως πρώτιστα να αναζητήσει αρμοδίως απαντήσεις, και κυρίως να ενημερωθεί για την ισχύουσα νομοθεσία, εάν θέλει να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστος. Αντιπολίτευση αυτού του επιπέδου, με την απλή εκτόξευση αβάσιμων κατηγοριών, που σκοπό έχουν τη δημιουργία ενός κύκλου εντυπώσεων και αρνητικών σχολίων, αλλά και την δημιουργία «θέματος» εκεί όπου δεν υπάρχει, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει σεβασμός από πλευράς της αντιπολίτευσης, προς τους πολίτες στους οποίους απευθύνεται.

Η πρόληψη της υγείας των εργαζομένων του Δήμου μας και τα δικαιώματά τους, εκτός από υποχρέωση, αποτελούν και προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε το έργο μας πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, με απόλυτη διαφάνεια των ενεργειών μας και σεβασμό προς τους δημότες».

           

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print