Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας βρέθηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου 2021 στην Αθήνα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλευρό των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας.

Ενισχύοντας τις προσπάθειες των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων να διαθέσουν μέρος από τις σημαντικές ποσότητες αδιάθετης σταφίδας, που πρώτος ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αποφάσισε, με την προμήθεια συσκευασμένης Κορινθιακής Σταφίδας με σκοπό να την μοιράσει σε μαθητές των Α’ βάθμιων & Β’ βάθμιων σχολείων του Δήμου.

Πρόκειται για μια κίνηση συμπαράστασης στους σταφιδοπαραγωγούς στηρίζοντας την καλλιέργεια της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας και ταυτόχρονα προωθώντας τις ευεργετικές ιδιότητες που επιφέρει η ένταξη αυτού του υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντος στην διατροφή τους.

Η κορινθιακή σταφίδα ενώ αποτελεί ένα πολυδύναμο προϊόν στην παγκόσμια αγορά, το αποτέλεσμα των συνεπειών της πανδημίας από το “πάγωμα” των αγορών και των δρόμων διάθεσης του προϊόντος, οδήγησαν στην συσσώρευση μεγάλων πλεονασμάτων που παραμένουν αδιάθετα, συμπεριλαμβανομένου των ποσοτήτων της παραγωγής του τρέχοντος έτους. Δυστυχώς για 2η συνεχόμενη χρονιά κάτω από το βάρος της πανδημίας covid-19 δημιουργήθηκαν μεγάλα αποθέματα προϊόντος. Χιλιάδες καλλιεργητές αντιμετωπίζουν ακόμη πιο έντονα τα βιοποριστικά προβλήματα των αγροτικών οικογενειών τους.

Σε δήλωση ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα προκειμένου να διατεθούν οι ποσότητες του αδιάθετου προϊόντος και να στηριχθούν οι σταφιδοπαραγωγοί οι οποίοι βιώνουν τις θλιβερές συνέπειες των μέτρων της πανδημίας. Η σταφίδα είναι το προϊόν εκείνο της ελληνικής γης, το οποίο στην παραγωγική, εμπορική και οικονομική ιστορία της χώρας κατέλαβε ιδιαίτερη και εξέχουσα θέση. Πρέπει να τοποθετηθεί στην αντίληψη των καταναλωτών ως μια υπερτροφή υψηλής διατροφικής αξίας, το οποίο έχει όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα ποιότητας και επιπλέον σημαντική ιστορική και πολιτιστική διαδρομή από το παρελθόν έως και το σήμερα.

Στηρίζουμε το δίκαιο αυτό αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, την απόσυρση των αποθεμάτων, το οποίο αποτελεί μονόδρομο για τη διάσωση και το μέλλον της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και οφείλουμε να προωθήσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print