Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 10.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε μια σπουδαία και άκρως συμβολική κίνηση προέβη χτες βράδυ ομόφωνα ο Δήμος Πύλου Νέστορος κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Με ειδική τροποποίηση στον προϋπολογισμό του, θα διαθέσει το ποσό των 10.500 ευρώ για την αγορά κορινθιακής σταφίδας από την Ένωση Μεσσηνίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας στο Messinialive τόνισε: “Πήραμε αυτή την απόφαση που πιστεύω πως έχει διπλή σημασία: από τη μία ενισχύουμε τις προσπάθειες της Ένωσης Μεσσηνίας να διαθέσει μέρος από τις σημαντικές ποσότητες αδιάθετης σταφίδας και δεύτερον και σπουδαιότερο, θέλουμε μοιράζοντας τις ποσότητες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας, στην ποσότητα που τους αναλογεί, να γευτούν και να γνωρίσουν την μεγάλη διατροφική αξία της Μαύρης Κορινθιακής Σταφίδας 100% Μεσσηνιακής και να τους κεντρίσει η δοκιμή αυτή το ενδιαφέρον για να την εντάξουν στην διατροφή τους διαχρονικά”.

Να επισημάνουμε πως ο Δήμος Πύλου Νέστορος είναι ο πρώτος δήμος της Μεσσηνίας που αναλαμβάνει αυτή την υποχρέωση διανομής της αδιάθετης σταφίδας, γεγονός που αποτελεί εκτός από μια κίνηση συμπαράστασης στο όλο κίνημα που έχει δημιουργηθεί από τους σταφιδοπαραγωγούς για να διαθέσουν τις περσινές ποσότητες που πλέον είναι συσκευασμένες σε ατομικές μερίδες κι επιπλέον ίσως αποτελέσει το καλό παράδειγμα και για άλλους δήμους ή φορείς για να κάνουν το ίδιο. Περίπου τα χρήματα αυτά, αντιστοιχούν στην αγορά 2 τόνων σταφίδας.

Το διατροφικό το αφήσαμε τελευταίο γιατί όλοι ξέρουμε πως η σταφίδα αποτελεί τον “μαύρο χρυσό” της Μεσσηνίας μας και πρέπει να στηριχτεί από όλους…

πηγή: Messinia Live

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print