Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Στην καρδιά του προβλήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στοχεύει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, με μια σειρά δράσεων, οι οποίες αναπτύσσονται στο τρίπτυχο «Παιδεία-Εθελοντισμός-Στείρωση», σε συνεργασία με την Costa Navarino, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου» και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Dogs Voice».

Ο Δήμος, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τη ΜΚΕ «Dogs Voice», συνεχίζει πιο δυναμικά το πρόγραμμα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, για την περισυλλογή και προστασία των αδέσποτων ζώων, προσθέτοντας εκπαιδευτικές ημερίδες για όλες τις ηλικίες, επιπλέον στειρώσεις και αποθεραπεία των αδέσποτων ζώων (σχετική η υπ’ αριθμ 237/2019 με ΑΔΑ: Ω3ΤΚΩ1Β-ΠΒΓ απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου).

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο Δήμος μας βρίσκει υποστηρικτές στο έργο διαχείρισης των αδέσποτων. Η Costa Navarino και το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», που χρόνια τώρα υποστηρίζουν το έργο του Δήμου μας στην ποιότητα ζωής, μας δίνουν τώρα τη δυνατότητα, μαζί με την ΜΚΕ «Dog’s Voice», να επεκτείνουμε τις δυνάμεις μας, όχι μόνο με επιπλέον στειρώσεις, αλλά κυρίως εστιάζοντας στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και την εκπαίδευση των εθελοντών στο φλέγον ζήτημα των αδέσποτων ζώων και στην αντιμετώπισή τους από όλους μας. Είμαι βέβαιος ότι πλέον γίνεται σοβαρό έργο στην περιοχή».

Τη δράση των στειρώσεων, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μεσσηνία Χωρίς Αδέσποτα», θα πραγματοποιήσουν κτηνίατροι-μέλη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος. Οι στειρώσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος αφορούν αποκλειστικά σε αδέσποτους σκύλους (θηλυκούς και αρσενικούς) και θα πραγματοποιηθούν στο κτηνιατρείο του Αναστάσιου Ζάλιαρη, στην Πύλο ως εξής:

Παρασκευή (22/11) και Σάββατο (23/11) από τις 09:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή (24/11) από τις 09:00 έως τις 14:00.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Για να στειρωθεί αδέσποτο ζώο από την περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για τα ανωτέρω προγράμματα, στο τηλ. 6955221142, καθημερινά από τις 10:00 -18:00.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print