Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο την 20η Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Η Σύμβαση αυτή αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο του εορτασμού αυτού, τα Ηνωμένα Έθνη προέτρεψαν να φωταγωγηθούν την συγκεκριμένη ημέρα τα δημόσια κτήρια σε όλο τον κόσμο με κυανή απόχρωση, ως ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία με τη συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου στην έδρα του Δήμου, στην Πύλο.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αποτελεί μία ευκαιρία για παιδιά και νέους να ενώσουν τις φωνές τους για θέματα που έχουν σημασία για τη ζωή τους και να παρακινήσουν τους ενήλικες να συμβάλουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Τα παιδιά είναι το μέλλον μας! Γι’ αυτό αποτελεί μέγιστη προτεραιότητά μας η εξάλειψη φαινομένων που εξοντώνουν σωματικά και ψυχικά τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Κάθε παιδί αξίζει να ζει σε ασφαλές περιβάλλον, να έχει υγεία, ευκαιρίες για μάθηση και να επιλέγει το μέλλον που του αξίζει.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι ένα καλύτερο μέλλον για κάθε παιδί!

Την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού και κάθε μέρα, συμμετέχουμε ενεργά ώστε να εφαρμόζονται καθολικά τα δικαιώματα κάθε παιδιού, για να φτάσει τα όνειρά του, να υψώσει τη φωνή του και να επιδείξει το ταλέντο του στον κόσμο.»

Ένας στίχος που μένει ανεξίτηλος, διαχρονικός, όπως και επίκαιρος: «Έχε το νού σου στο παιδί, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…»

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print