Ο ΦΑΡΟΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Χαρακτηρίστηκε Νεότερο Μνημείο ο Φάρος της Νήσου Σαπιέντζας

Χαρακτηρίστηκε Νεότερο Μνημείο ο Φάρος της Νήσου Σαπιέντζας της Δημοτικής Ενότητας Μεθώνης, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, από την Διεύθυνση Αναστήλωσης  Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Φάρος της Νήσου Σαπιέντζας είναι ένα μνημείο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, με αξιόλογα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία της ναυσιπλοΐας της περιοχής και αποτελεί μοναδικό. Κατασκευάστηκε την περίοδο 1880-1885, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών κι έχει ανεγερθεί σε υψηλό σημείο της Νήσου Σαπιέντζας με καθηλωτική θέα.

“Ως Δημοτική Αρχή, συνεπής στις θέσεις μας και στο όραμά μας, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.”- ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Γίνεται πραγματικότητα ένα επί σειρά ετών αίτημα της Κοινωνίας της Μεθώνης, ύστερα από τις ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Συλλόγου Φίλων Κάστρου Μεθώνης και της Κοινότητας Μεθώνης.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στα στελέχη της Διεύθυνσης Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον χαρακτηρισμό του Φάρου της Νήσου Σαπιέντζας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ως νεότερο μνημείο.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεπής στις θέσεις μας και στο όραμά μας, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη, ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print