Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο με αντικείμενο το σχεδιασμό δράσεων και μέτρων αντιμετώπισης των ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καφαντάρης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και το κλιμάκιο των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, το οποίο τους συνόδευε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία του Δήμου με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Πύλου. Σημείωσε ότι ο Δήμος προτίθεται, όπως άλλωστε συμβαίνει ήδη, να συμβάλλει με κάθε δυνατό μέσο στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών. Για μια ακόμα φορά επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Κλιμακίου της Πύλου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του φυσικού πλούτου της περιοχής και να παραμείνει αναλλοίωτο το τοπίο, τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών αλλά και να αποφευχθεί και η παραμικρή πιθανότητα έκθεσης σε κίνδυνο πολίτη ή επισκέπτη.

Η συζήτηση διενεργήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.  Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία με το Δήμο και τους φορείς του, και ο  Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι η συνεργασία πάντα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα και διευκολύνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

 Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος στο Δήμο Πύλου Νέστορος Συνάντηση Δημάρχου Πύλου-Νέστορος με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print