ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος στους πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Νιόκαστρο της Πύλου, στο Κάστρο της Μεθώνης και στις Κοινότητες Χώρας, Καλλιθέας, Κυνηγού, Μεσοχωρίου, Μεταμόρφωσης, Καινούργιου Χωριού, Ασίνης και Χρυσοκελλαριάς.

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά πίστη τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ναό, στο Νιόκαστρο της Πύλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χρονόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Χαραμαράς και Ελένη Μιχελή, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καφαντάρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Δήμαρχος δήλωσε: «Εορτάζουμε σήμερα τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως και ευχόμαστε ο Κύριός μας να χαρίζει σε όλους υγεία και να μας δώσει δύναμη για τις δύσκολες μέρες της πανδημίας και εν γένει όλων των προκλήσεων εκείνων, που βιώνουμε ως κοινωνία, αλλά και ως έθνος».

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print