ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την πιο ξεχωριστή εορτή για την Πανελλήνια Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλου, ακλουθώντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από αθλητικές δράσεις και τιμές στη μνήμη του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα.

Το πρόγραμμα της σημερινής εορτής περιελάμβανε καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, αγώνες δρόμου, ακοντισμό, άλμα εις ύψος, επιτραπέζια αντισφαίριση, ενόργανη γυμναστική και επίδειξη στα αθλήματα του γκολφ, του ταε κβοντο, της αντισφαίρισης και του παραολυμπιακού αθλήματος για τους τυφλούς, του λεγόμενου γκόλμπολ.

Ως σύγχρονοι συνεχιστές του Ολυμπιακού ιδεώδους, οι μαθητές του Γυμνασίου Πύλου, παρουσίασαν στο κοινό τις εργασίες τους με θέμα τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες και ξεκίνησαν λαμπαδηδρομία με τερματισμό την Οικία του Κωστή Τσικλητήρα, όπου τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πύλου.

Ο χώρος του Τσικλητηρίου γέμισε με τον ενθουσιασμό των εφήβων, οι οποίοι στο τέλος της εορτής κατέθεσαν ένα δάφνινο στεφάνι στο άγαλμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, σημείο αναφοράς στην τοπική ιστορία της Πύλου.

Για τη σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης μίλησε στα παιδιά ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, υπογραμμίζοντας ότι για την προσωπική και ομαδική επιτυχία χρειάζεται ο προσωπικός μόχθος και η συνεργασία, όχι μόνο η απολαβή των επαίνων. Κλείνοντας ευχήθηκε σε μαθητές και καθηγητές καλή δύναμη στη νέα σχολική χρονιά.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print