Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών από τον «Ζορμπά» στα λιμάνια του Δήμου Πύλου- Νέστορος

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία «Ζορμπάς» στις 26-9 -2018, στα λιμάνια του Δήμου Πύλου- Νέστορος, Πύλου, Γιάλοβας, Κορώνης, Μεθώνης και Φοινικούντας.

Ήδη έχουν υποβληθεί για έγκριση στην Γενική Γραμματεία λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου άμεσα να δημοπρατηθούν από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών.

Τις μελέτες παρουσίασε σήμερα στον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ο μελετητής της εταιρείας ΤΡΙΤΩΝ Νίκος Παναγόπουλος.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του , τονίζοντας: «Η δημοτική αρχή , αμέσως μετά την θεομηνία που έπληξε το Δήμο προσπάθησε και κατάφερε να εξασφαλίσει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα λιμάνια μας. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών , αναμένουμε την έγκριση από την Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και ευελπιστούμε πολύ σύντομα το έργο να δημοπρατηθεί.»

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print