ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΛΑΣ-ΓΙΑΛΟΒΑ

Με εργασίες ασφαλτόστρωσης ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης της κατολίσθησης του δρόμου Πύλα-Γιάλοβα.

Στη συγκεκριμένη δημοτική οδό είχε προκληθεί μερική κατάρρευση πρανούς, μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις στις αρχές του έτους 2019, με συνέπεια την διακοπή της κυκλοφορίας. Ακολούθησε η διενέργεια διερευνητικών γεωτρήσεων και η εκπόνηση μελέτης από ειδικό Γεωλόγο-Γεωτεχνικό μηχανικό, η οποία προέβλεπε την πλήρη αποκατάσταση του πρανούς και την ασφαλή κυκλοφορία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Οκτώβρη. Η αποκατάσταση αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο γεωτεχνικά έργο, μοναδικό στην περιοχή, αφού προέβλεπε κατασκευή οπλισμένου επιχώματος ύψους μεγαλύτερου των 6 μέτρων, σε συνδυασμό με συρματοκιβώτια, διευθέτηση υδάτων και οδοστρωσία, τα οποία με τη σειρά τους απαιτούσαν προσεκτική μεθοδολογία, κατασκευή και τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, δήλωσε: «Καταφέραμε, δουλεύοντας συντονισμένα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, να ολοκληρώσουμε με επιτυχία ένα έργο πρόκληση. Ευχαριστώ τα στελέχη του Δήμου μας που εργάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, αλλά και τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία που επέδειξαν, μέχρι την παράδοση του έργου». 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print