ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤ. ΜΠΙΖΟΥ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κοινότητα Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας του χωριού, σε «Γεωργίου Αντωνίου Μπίζου-Δικηγόρου», ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπο και το έργο του σπουδαίου Έλληνα της Διασποράς που αγωνίστηκε εφόρου ζωής για πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, στο πλευρό του Νοτιοαφρικανού Ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.

Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ζωής και του έργου του Μπίζου, από τον Ειδικό Σύμβουλο του Δήμου Κων/νο Ψυχάρη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθηναν η Πρέσβης της Νοτίου Αφρικής Μπερύλ Σισούλου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλιτσίου Νίκος-Στέλιος Τομαροπανάγος, καθώς και συγγενείς του αειμνήστου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όπου τόσο ο υιός του Δικηγόρου, Αλέξανδρος Μπίζος και η εγγονή του Σοφία Μπίζου, όσο και η ίδια η Πρέσβης, μίλησαν για τα κοινά τους βιώματα με το τιμώμενο πρόσωπο, περιγράφοντάς τον ως έναν σεμνό άνθρωπο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες της ζωής, υπήρξε αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ και της πάταξης του ρατσισμού. «Ευχαριστούμε το Βασιλίτσι και την Ελλάδα για τον άνθρωπο που μας χάρισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πρέσβης.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλακός με την επιγραφή ονομασίας της πλατείας, καθώς επίσης και η απονομή τιμητικών ενθυμημάτων του Δήμου στην Πρέσβη και την οικογένεια Μπίζου.

Παρέστησαν επίσης ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Βογιατζής, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print