Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2013

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργάνωσε και φέτος δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης με τη συνοδεία των δασκάλων αλλά και εκπροσώπων του Δήμου πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας της πόλης της Μεθώνης. Επίσης, στη Δημοτική Ενότητας Κορώνης, το Δημοτικό Σχολείο Κορώνης αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Χαρακοπιού μαζί με την Αντιδήμαρχο Πελαγία Λευτάκη επισκέφτηκαν τις παραλίες Ζάγκα και Περούλια αντίστοιχα, όπου και έγινε καθαρισμός των ακτών. Στη δράση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης. Η κυρία Κανέλλα Κουρέτα, Αρχικελευστής του Λιμενικού Σταθμού Κορώνης ενημέρωσε τους μαθητές και τους παρευρισκόμενους για το πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

Στα πλαίσια της βαθύτερης κατανόησης της διατήρησης και προστασίας του φυσικού πλούτου του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προγραμματίζει σειρά και επόμενων δράσεων. Ειδικότερα, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, στις 08:30 π.μ. ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, τους Επαγγελματίες της Γιάλοβας και την CostaNavarino συμμετέχουν στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013». Στα πλαίσια της δράσης διοργανώνεται καθαρισμός στον Όρμο του Ναυαρίνου,

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόνισε «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να διασώσουμε τη σπάνια και πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Δήμου μας. Ιδιαίτερα ενός τόσο ευλογημένου τόπου όπως ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στην εδαφική επικράτεια του οποίου ανήκουν στο δίκτυο NATURAτα νησάκα Σαπιέντζα, Σχίζα, Αγία Μαρίνα, Βενέτικο, Σφακτηρία, ο υδροβιότοπος της Γιάλοβας, η μοναδικού φυσικού κάλους παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και τόσο ακόμα μοναδικά φυσικά αξιοθέατα. Με τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση όλων θα καταφέρουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας αλλά και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο τόπο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές αλλά και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν στις σημερινές δράσεις. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το συνδημότη μας κύριο Ηλία Κοσμά, ο οποίος με δικά του μέσα επιμελήθηκε το κλάδεμα των δέντρων στην παραλία Μεμί. Είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε πολίτη και τέτοιες πρωτοβουλίες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.» 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print