Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:όλοι εν δράσει για έναν καθαρότερο Δήμο!

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετείχε ενεργά και φέτος σε δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.

Στην Κορώνη, αν και ο καιρός δεν βοήθησε στις δράσεις καθαριότητας, λόγω ισχυρών ανέμων, οι κάτοικοι δεν φάνηκε να πτοήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορώνης πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό του προαύλιου και του περιβάλλοντα χώρου του Σχολείου τους, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χαρακοπιού, με τη συνοδεία δασκάλων αλλά και εκπροσώπων του Δήμου, πραγματοποίησαν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας Περούλια.

Παράλληλα,  στον Λιμένα της Πύλου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού και της προβλήτας από δύτες και άλλους εθελοντές πολίτες. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών των ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών, με τίτλο «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014», στην οποία φορέας υλοποίησης ήταν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την ξενοδοχειακή μονάδα «CostaNavarino» και το τμήμα κατάδυσης της Costa Navarino “Navarino Sea by Aqua Divers”.

Επιπροσθέτως, την 6 Ιουνίου 2014, πρόκειται να ξεκινήσει στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η τρίμηνη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, κατά την οποία, με την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού, θα πραγματοποιούνται επαναληπτικές μετρήσεις απορριμμάτων καπνιστών και ποσοτική έρευνα στους λουόμενους σε μηνιαία βάση. Η εκδήλωση της 6ης Ιουνίου θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια του ενημερωτικού περιπτέρου, όπου οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους, που ελλοχεύουν πίσω από τα απορρίμματα καπνιστών, αλλά και τους στόχους του έργου. Επιπλέον, θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας από εθελοντές, πολίτες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τόνισε «Προτεραιότητα του Δήμου μας είναι η προστασία του Περιβάλλοντος.  Συμμετέχουμε ενεργά με μια σειρά δράσεων, που αφορούν το Περιβάλλον, τόσο μέσω του καθαρισμού των ακτών και του Βυθού, όσο και με την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Είναι ευθύνη όλων μας να είμαστε ενεργοί σε τέτοιου είδους δράσεις, καθώς μας αξίζει ένας καθαρός και όμορφος τόπος. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές δύτες, που συνέβαλλαν στην καθαριότητα του βυθού στο Λιμάνι της Πύλου και τους μαθητές στην Κορώνη, που συμμετείχαν στη σημερινή δράση, καθαρίζοντας την παραλία Περούλια και τον προαύλιο χώρο των σχολίων τους .»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print