Παπαφλέσσεια 2013

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την παράδοση και πραγματοποίησε λαμπαδηδρομία στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Παπαφλέσσεια 2013». Η εκκίνηση έγινε στην ΤΚ Μανιακίου, της ΔΕ Παπαφλέσσα, τόπο θυσίας του Αρχιμανδρίτη ήρωα Γρηγορίου Παπαφλέσσα και των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου.

 Λίγο πριν την έναρξη της λαμπαδηδρομίας τελέστηκε Τρισάγιο στον τόπο θυσίας των πεσόντων, όπου και έγινε στη συνέχεια η αφή του Ιερού Φωτός από το καντήλι του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου. Η ιερή φλόγα μεταφέρθηκε στο χώρο του ανδριάντα του ήρωα, Παπαφλέσσα.Ακολούθησε Εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας στην οποία συμμετείχαν οι  μαθητές της Δ.Ε. Παπαφλέσσα ακολουθώντας τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.

Η Άφιξη Ιερής Φλόγας στο χώρο του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας με τη  λαμπαδηδρόμο μας, που την μετέφερε εντός του Σταδίου και  ανάβοντας το βωμό έδωσε το έναυσμα για την έναρξη των «Παπαφλεσσείων» αγώνων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Βάγγαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γαϊτάνης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Βλαχοπούλου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού  Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης, εκπρόσωποι των Τοπικών Συλλόγων, υπάλληλοι του Δήμου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου και πλήθος κόσμου. Το τρισάγιο τέλεσαν οι ιερείς Γαϊτάνης  Βασίλειος,  Παναγιωτόπουλος Αναστάσιος, Μαρινόπουλος Θεόδωρος και Μαθιός Ιωάννης.

Η εκδήλωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιήθηκε χωρίς τη βοήθεια και τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μερίμνησε για την ασφαλή μεταφορά της φλόγας και των μαθητών, του Νοσοκομείου Καλαμάτας που μας διέθεσε Ασθενοφόρο και Ιατρό, τους υπαλλήλους του Δήμου μας για τη συνεργασία τους στη λαμπαδηδρομία. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print