Προέγκριση Τευχών Δημοπράτησης για το έργο «Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στη Δ.Κ. Πύλου, στη Τ.Κ. Λαχανάδας και στη Τ.Κ. Σουληναρίου Δήμου Πύλου Νέστορος»

Εγκρίθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) τα τεύχη δημοπράτησης, της Πράξης «Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Λαχανάδας και  στην Τ.Κ. Σουληναρίου Δήμου Πύλου Νέστορος», με φορέα υλοποίησης το Δασαρχείο Καλαμάτας, από όπου και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπυρική προστασία σε περιοχές που δε διαθέτουν επαρκές δίκτυο οδών. Οι εργασίες, που προβλέπονται από την μελέτη του έργου είναι χωματουργικές. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιπυρικοί δρόμοι θα κατασκευαστούν στην Δ. Κ. Πύλου, με μήκος μέτρων 1450, στην Τ. Κ. Λαχανάδας, με μήκος μέτρων 2.200 και στην Τ.Κ. Σουληναρίου, με μήκος 1.850 μέτρων.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε περιοχές που δε διαθέτουν επαρκές οδικό δίκτυο και κατά το παρελθόν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των πυρκαγιών, με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την εξασφάλιση προληπτικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Η πράξη αυτή είναι μια απόδειξη της άριστης συνεργασίας του Δήμου Πύλου Νέστορος με το Δασαρχείο της Καλαμάτας, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνέβαλλε στην εκπόνηση των μελετών, που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο, των οποίων και παρέδωσε στην Δασική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προς υλοποίησή τών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, επεσήμανε ότι: «Είναι φανερό, ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου μας εργάζονται με ζήλο, ώστε να υποστηρίξουν τα έργα ανάπτυξης που υλοποιούνται στον τόπο μας. Ευχαριστώ το Δασαρχείο της Καλαμάτας και την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο μας. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών, συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να έχουμε στον Δήμο μας καλύτερους δρόμους με ασφαλή προσπέλαση και όπως φαίνεται οδεύουμε στην επιτυχία των στόχων μας.».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print