ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΝΕΤΙΚΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

Για την συντήρηση και ανάδειξη ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Μεσσηνίας, του κάστρου της Μεθώνης, θα συνεργαστούν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, προχωρώντας στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης.

Ειδικότερα, μετά από επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελία Μιλίτση, συμφωνήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης, με σκοπό τη στερέωση και ανάδειξη του πύργου Μπούρτζι και τμημάτων των τειχών του κάστρου, καθώς και την αναβάθμιση του φωτισμού. Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στις 100.000,00 €, με τον Δήμο να αναλαμβάνει πίστωση ύψους 20.000,00 € και την Περιφέρεια το υπόλοιπο ποσό, ύψους 80.000,00 €.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Ο Δήμος μας συνεργάζεται διεξοδικά με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση χρόνιων ζητημάτων. Με αυτή τη συνεργασία στοχεύουμε αμφότεροι στην υλοποίηση ενός έργου ζωτικής σημασίας. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για τη συμβολή του στο έργο, καθώς είναι γνωστή η ευαισθησία του για το πολιτισμό και την ιστορία. Επίσης ευχαριστίες οφείλω και στην Προϊσταμένη ΕΦ.Α. Μεσσηνίας Ευαγγελία Μιλίτση, για τη συνεργασία μας και τη συμβολή της στο έργο του Δήμου. Η ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στην ελληνική Επικράτεια, αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον μας».

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print