Προκήρυξη Ανοιχτής Δημοπρασίας για την ανάθεση του έργου «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης»

Ακόμα ένα σημαντικό έργο για το 2014 ξεκινάει με την προκήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάθεση της πράξης «Προστασία παράκτιας ζώνης και στερέωση βραχωδών πρανών του Κάστρου Κορώνης, Δήμου Πύλου-Νέστορος, Περιφέρειας Πελοποννήσου», με προϋπολογισμό τα 2.580.000,00 Ευρώ.

Την πραγματοποίηση του υποστήριξε με δαπάνη του ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, εκτελώντας μελέτες κόστους 58.000,00 Ευρώ, κατόπιν σύναψης της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού .

Το έργο αναλυτικά προβλέπει την προστασία της παράκτιας ζώνης του Κάστρου και τη στερέωση των βραχωδών πρανών για αποφυγή διάβρωσης, καθώς και την πεζοδρόμηση περιμετρικά αυτού, όπως αυτό προβλέπεται από την τεχνική περιγραφή.

Η Δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 18-02-2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π. μ. , στα γραφεία της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ στην Αθήνα και στην επιτροπή διαγωνισμού, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θα είναι ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης, με αναπληρωτή του τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Δαρσακλή.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του έργου ευχαριστώντας την κ. Μενδώνη  για τη γόνιμη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για την συμβολή και τη στήριξή του σε ένα έργο πολιτισμού το οποίο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης στους δύσκολους καιρούς που διερχόμαστε.

Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μετά από επίμονες προσπάθειες και πιέσεις για την πραγματοποίηση του έργου αυτού, λόγω της σημαντικότητάς του, δικαιώνεται» και συνέχισε «συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε τη δημιουργία μίας σειράς τέτοιων έργων που αφορούν την αναστήλωση μνημείων, συμβάλλοντας στην προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ παράλληλα προβάλλουμε σε τουριστικό επίπεδο το Δήμο μας και γενικότερα το Νομό Μεσσηνίας».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print