ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΡΕΣΑΛΤΟ” ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5η ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Η δεύτερη προβολή της ταινίας «Ρεσάλτο» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05 Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ., στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Ελεήστριας.

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και σκοπό την διάδοση του ιστορικού γεγονότος του «Ρεσάλτο», που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης την 13η Φεβρουαρίου του 1824.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια δημιουργία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, σε παραγωγή & σκηνοθεσία της Θεοδώρα Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το γεγονός του «Ρεσάλτου» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Στον ντοκιμαντέρ με αφηγητή τον Παναγιώτη Ανδρέα Δραγκιώτη, δημιουργήθηκαν σκηνοθετημένες σκηνές αναπαράστασης κάποιων σημείων του γεγονότος σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Κολόκα, ηθοποιό, τον σύλλογο «Ελληνομνήμονες- Σπύρος Κατσίρας» και εθελοντές από την περιοχή.

Στο «Ρεσάλτο» εμφανίζονται και μιλούν: Παναγιώτης Θ. Καρβέλας – Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Πέτρος Θέμελης – Καθηγητής, Δημήτρης Σίψας -Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, Μαρία Βαγγελινού-Γιαλλελή – Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου Κορώνης, Παναγιώτης Μαργιάννης – Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, Μαλαματένια Ράλλη – Δικηγόρος/απόγονος Κ. Ράλλη.
Παίζουν: Κωνσταντίνα Κολόκα, Νικόλαος Γιαλλελής, Γιώργος Μπομπότας, Παναγιώτης Τσιριγώτης, Βασίλης Αργυράκης, Πρωτοπρεσβύτερος Π.Τσιριγώτης, Στασινάκη Δήμητρα, Νίκος Γεροντούκος – Ελληνομνήμονες: Κώστας Αγγλόπουλος, Γεωργία Καρνούσκου, Δημήτρης Καρνούσκος, Γιώργος Κατσίρας, Σπύρος Κατσίρας, Βασιλης Κουκουτσης, Ηλίας Κουκούτσης, Βαγγέλης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάλαμας, Άντζελα Σκλήκα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και η ταινία μικρού μήκους «Η Προσωπογραφία μιας Πολιτείας».

Τη βραδιά συντονίζει η Μαριλένα Γυφτέα πολιτικός επιστήμονας/ δημοσιογράφος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print