Σε εξέλιξη το έργο “Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων τοπικής κοινότητας Μεθώνης”

Την πορεία των εργασιών της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ» επέβλεψε χθες, Τρίτη 21 Ιανουαρίου του 2014, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης , ο οποίος, συνοδευόμενος από μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, ενημερώθηκε από την εργολήπτρια εταιρεία για τις εργασίες, τις οποίες και παρακολούθησε από κοντά.

Το έργο αυτό, με προϋπολογισμό 1.434.000,00 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την τεχνική περιγραφή, κατασκευάζεται το υπολειπόμενο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της τοπικής κοινότητας Μεθώνης, έτσι ώστε να ενοποιηθεί με το υφιστάμενο δίκτυο, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται και αρχαιολογική επίβλεψη.

Πρόκειται για μια σειρά έργων αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δήλωσε «Η Δημοτική αρχή έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει έναν μεγάλο αγώνα για την υλοποίηση έργων τα οποία αποσκοπούν συνολικά στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων με κύριο γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος». Τελειώνοντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print