ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Παιδικοί Σταθμοί) από τη Δευτέρα 11/1/2021, καθώς έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Με συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κωνσταντίνου Ρομπάκη και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δημητρίου Γαϊτάνη και υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Καρβέλα έχουν πραγματοποιηθεί τα παρακάτω:

-τοποθέτηση  υπαλλήλων καθαριότητας στις σχολικές μονάδες και καθαρισμός αυτών,

-έναρξη διαδικασίας προμήθειας και παράδοσης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού στους Διευθυντές των εκπαιδευτηρίων (μάσκες, αντισηπτικά κλπ.),

-προγραμματισμός διενέργειας τεστ ταχείας διάγνωσης κορονοϊού στο εκπαιδευτικό-διδακτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τη Διεύθυνση Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, έχουμε ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες που προκύπτουν από τη δοκιμασία της πανδημίας. Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συνδράμουμε σε όποια ανάγκη τους παρουσιαστεί. Εύχομαι δύναμη σε όλους και καλή συνέχεια στη σχολική χρονιά».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print