ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την ικανοποίησή του για την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης του νέου Yδατοδρομίου στην Πύλο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και στελεχών του Δήμου εχθές το πρωί  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο.

Εκτενέστερα, ο Διευθυντής Εναρμόνισης και Λειτουργίας Υδατοδρομίων, κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης και ο Χειριστής Υδροπλάνων, κ. Γιώργος Καραγκούνης, αφού έκαναν μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας, ενημέρωσαν τους αρμόδιους του Δήμου για τις διαδικασίες που κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να αδειοδοτηθεί ο χώρος για τη λειτουργία του Yδατοδρομίου στην Πύλο.

Στην παρουσίαση, το κοινό ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που παρέχει η λειτουργία ενός Yδατοδρομίου, όπως αυτή της ασφαλούς και άνετης μετακίνησης των πολιτών σε σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους ως τονωτικό για τον τουρισμό. Αναφέρθηκε επίσης η χρήση του υδροπλάνου για την εξυπηρέτηση περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή της  άμεσης μεταφοράς ενός ασθενή σε νοσοκομειακή μονάδα της πρωτεύουσας.

«Ήρθε η ώρα να επανέλθει το θέμα του υδατοδρομίου στο προσκήνιο» τόνισε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Yδατοδρομίου. «Προχωράμε άμεσα στην εκπόνηση μελέτης για το συγκεκριμένο θέμα. Ήδη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 υπάρχει πίστωση για τη δημιουργία των κτηριακών και άλλων υποδομών για τις λειτουργικές ανάγκες του Υδατοδρομίου. Η ψήφιση του Νόμου 4146/13 ήταν η βασική προϋπόθεση, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός λειτουργικού συγκοινωνιακού δικτύου υδροπλάνου στην περιοχή μας. Πράγματι το τελευταίο διάστημα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να αδειοδοτηθούν οι χώροι για τα νέα Yδατοδρόμια στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ήδη καλή πορεία της αξιοποίησης της Μαρίνας της Πύλου, τη λειτουργία των δύο πρώτων Eνάλιων Aρχαιολογικών Xώρων στην Ελλάδα που πρόκειται άμεσα να υλοποιηθούν και την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία του αναρριχητικού μας πάρκου στη Σφακτηρία, φέρνει το Δήμο μας στο επίκεντρο, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του Τουρισμού στον τόπο μας, κάτι το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε». 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print