ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες από το παράρτημα Τρίπολής του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Οι δύο ημερίδες διεξήχθησαν στο δημοτικό στάδιο της Πύλου την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Μαΐου και απευθυνόταν στα μέλη της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, του Κέντρου Υγείας και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου.

Εκεί η υπεύθυνη Ιατρός του προγράμματος Βασιλική Δημητροπούλου και τα μέλη του ΕΚΑΒ εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες στις βασικές τεχνικές των πρώτων βοηθειών, όπως την υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, τις δεξιότητες σε κατάσταση πνιγμού, την εκτίμηση ενός πολυτραυματία και τον απεγκλωβισμό του.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν αρκετά μεγάλο, ενώ μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγήθηκαν βεβαιώσεις στους καταρτιζόμενους. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του ΕΚΑΒ και την κυρία Δημητροπούλου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την μεγάλη τους προθυμία να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες παροχής εκπαίδευσης στον τομέα της υγείας που χρειάζονται οι συνδημότες μας. Ο Δήμος μας είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τον τόπο μας, ειδικότερα σε ότι αφορά θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Ιούνιο. Σχετική ανακοίνωση για τη δήλωση συμμετοχών θα αναρτηθεί από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print