ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΙ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Η τελευταία θεομηνία του μεσογειακού κυκλώνα που έπληξε τη χώρα μας και οι ανυπολόγιστες καταστροφές που έφερε δεν άφησε ασυγκίνητη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης ανέλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία, για την επούλωση των καταστροφικών πληγών, που υπέστησαν χιλιάδες συμπολίτες μας, μιας και ο Δήμος του ήταν ο πρώτος που χτυπήθηκε. Γι’ αυτό το λόγο συναντήθηκε σήμερα εκτάκτως με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προτρέπει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα οικονομικά υπουργεία, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να βοηθήσουν τους πληγέντες όλων των κατηγοριών, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και πολίτες. Ζήτησε επίσης να υποστηριχθεί η αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Στο πλαίσιο αυτό εστάλησαν επιστολές από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στα αντίστοιχα υπουργεία.

Η συγκεκριμένη καταστροφή αποδεικνύει το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στο περιβάλλον και την έμπρακτη αλληλεγγύη που η κοινωνία μας πρέπει να εμφανίζει στις δύσκολες στιγμές.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, θα φέρει το θέμα σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, για να οργανωθεί πιο συστηματικά η πάλη για την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print