ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ” Η ΙΕΡΗ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Το Σάββατο 21η Μαΐου 2022  έγινε η εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας της Ιερής Φλόγας από το Μανιάκι ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας για την έναρξη της Διεθνής Συνάντησης Στίβου «Παπαφλέσσεια 2022».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Μανιάκι του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στις «Θερμοπύλες» της Ελληνικής Επανάστασης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, τόπο θυσίας των Αγωνιστών της Μάχης του Μανιακίου.

Η τελετή αφής της Ιερής Φλόγας πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα παρουσία του Πρόεδρου της Κοινότητας Μανιακίου κ. Σταύρου Σταθόπουλου, του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Παπαφλέσσα κ. Μιχάλη Καραβίδα, του Αντιδημάρχου  Δ.Ε. Νέστορος κ. Δημήτρη Γαϊτάνη, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Χιλιοχωρίων κ. Αναστάσιου Χρονόπουλου, του Προέδρου της Κοινότητας Μεταμόρφωσης κ. Κωνσταντίνου Βάγγαλη, του Προέδρου της Κοινότητας Βλαχόπουλου κ. Λεωνίδα Αντωνόπουλου, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανιακίου κ. Αναστάσιου Φιλιππόπουλου και πλήθους κόσμου.

Η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας είχε τους εξής σταθμούς: Μανιάκι – Τουλούπα Χάνι – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλο – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.

“Πρόκειται για έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της.” – ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος στηρίζει εμπράκτως την Διεθνή Συνάντηση Στίβου «Παπαφλέσσεια» με την παρουσία του στην τελετή έναρξης εδώ και 20 χρόνια.

Πρόκειται για έναν καταξιωμένο αθλητικό θεσμό, ο οποίος αντικατοπτρίζει την κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Συγχαίρω τους συντελεστές της διοργάνωσης «Παπαφλέσσεια 2022» και τους ευχαριστώ για την συνεργασία.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ για την υποστήριξή τους και την ασφαλή μεταφορά των λαμπαδηδρόμων.

Συγχαρητήρια στους λαμπαδηδρόμους που συμμετείχαν, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, στον σημαντικό αυτό θεσμό προωθώντας τα στοιχεία εκείνα που ενώνουν τους ανθρώπους και τους λαούς όπως ο αθλητισμός

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print