ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΑΪΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων, 8η Μαΐου 2022, τον πολιούχο της Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη, η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, από το απόγευμα του Σαββάτου 7ης Μαΐου με την τέλεση του Εσπερινού και την Κυριακή των Μυροφόρων με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, όπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. κ. Χρυσόστομος, προέστη της τέλεσης του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και της δέησης στην κεντρική πλατεία της Χώρας.

Η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Νεομάρτυρα Άγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χώρας, συνοδευόμενη από μαθητές των Σχολείων της Κοινότητας Χώρας, τη Φιλαρμονική του Δήμου και πλήθους πιστών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, αναφέρει:

«Εύχομαι σε όλους σας και σε καθέναν χωριστά, ο Άγιος Δημήτριος ο Χωραΐτης να σκέπει τις ζωές όλων, με την ελπίδα χαρίζει κάθε καλό, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Χρόνια πολλά στους συνδημότες μου Χωραΐτες!»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print