ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΓΡΑΠΠΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εσπερινός της εορτής της Ζοωδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράππας στην Κοινότητα Πύλου, του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράππας Πυλίας, όπου παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, προέστη  του πανηγυρικού εσπερινού στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Σγράππας, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρεπιδημούντα Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γαλαριώτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλου και Εφημέριο του Ιερού Προσκυνήματος Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Μεσσηνίας – Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Γκουγκούνη και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της «Σγράπας» εορτάζει τρείς φορές τό χρόνο. Η πρώτη στην μνήμη της Ζωοδόχου Πηγής, την Παρα­σκευή της Λαμπρής. Η δεύτερη, τον Δεκαπενταύγουστο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και η τρίτη Ιερά Πανήγυρη επιτελείται κατά την ημέρα της Ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας, στις 23 Αυγούστου.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print