STREET PARTY ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΡΩΝΗ

STREET PARTY ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΡΩΝΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ήμερο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής που διεξήχθη για 5η φορά στην όμορφη Κορώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος. 

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ αποτελούταν από τους χαιρετισμούς των Οικοδεσποτών, του Δημάρχου κ. Καφαντάρη Δημήτρη και του Προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος κ. Μανιατάκη Δημήτρη, της Αντιδημάρχου Πελαγίας Λευτάκη, του φιλοξενούμενου Δήμαρχου από την Εμβληματική Κοινότητα Αγρού της Κύπρου, κ. Κωνσταντινίδη Μιχάλη, της Προϊσταμένης του τμήματος Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κας Γεωργιτσάκου Ιουλίας , του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Κουτέλα Μενέλαου. Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή και την μακροεπιβίωση από τον Ιατρό Παθολόγο, Διευθυντή Γ.Ν. Αλεξάνδρας κ. Αλεξόπουλο Γεώργιο, η ανακήρυξη των τριών νεαρών πρέσβειρων της Μεσογειακής Διατροφής (Μιχαλοπούλου Ευγενία, Τσώνη Ευσταθία και Σταμάτη Στέλλα) για το έτος 2018 και έκλεισε με Μουσική Συναυλία από το Φεστιβάλ Κορώνης.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε ομιλία και συζήτηση από το Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας και τον Ανδρέα Ζαγάκο με θέμα: «Η προστιθέμενη αξία της χρήσης τυποποιημένου παρθένου ελαιόλαδου στους χώρους της εστίασης», έκθεση ζωγραφικής στο Μανιατάκειο Ίδρυμα, παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» για τους μικρούς μας φίλους από την συγγραφέα Καλλιόπη Γιαννάκου. Η βραδιά έκλεισε με ένα ανεπανάληπτο street party μαγειρικής από την λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας στον νομό Μεσσηνίας, τιμώντας τις βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν από κοντά την εκτέλεση παραδοσιακών μεσογειακών πιάτων, καθώς έμαθαν και γεύτηκαν υπέροχες τοπικές γεύσεις κάτω από το φως βεγγαλικών στην παραλία της Κορώνης.

Το Σάββατο , το φεστιβάλ ξεκίνησε με σεμινάριο με θέμα: Γευσιγνωσία Ελληνικών ποικιλιών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και «γευστικό πάντρεμα» (food pairing) με χαρακτηριστικές συνταγές από τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο Γαστρονομικό Σύμβουλο και Τροφογράφο καθώς και τον Σύμβουλο Παραγωγής και Ποιότητας ελαιόλαδου, Κων/νο Τσορώνη. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο κάστρο Κορώνης όπου γεύθηκαν μεσογειακό μοναστηριακό γεύμα. Οι τριήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με την πραγματοποίηση του 9ου Ανταμώματος των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Πύλου-Νέστορος με χορό, φαγητό και πολύ κέφι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και σύλλογοι της περιοχής του δήμου εκθέτοντας παραδοσιακά προϊόντα.

Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους υπήρξαν δημοσιογράφοι από τον χώρο της γαστρονομίας για την δημιουργία ρεπορτάζ καθώς και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ οι οποίοι μετέδιδαν Live τα δρώμενα.

Τέλος, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης αφού τίμησε τον Κορωναίο Γευσιγνώστη Γιάννη Καρβέλα για την συμβολή του στην ανάδειξη της Μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου, δήλωσε τα εξής: « Ένα ακόμα επιτυχημένο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής  ολοκληρώθηκε με δρώμενα και δραστηριότητες που μόνο κίνητρο έχουν την ανάδειξη του τόπου μας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού. Η Κορώνη και ολόκληρος ο δήμος έχουν πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα και στόχο έχουμε να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους εργάσθηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση των 3μερων εκδηλώσεων.»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print