Σύμβαση Κατασκευής Έργου για την Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην παραλιακή ζώνη της Γιάλοβας

Σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου του 2014, υπογράφτηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Γιάλοβας-Ανατολικό τμήμα»  μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ».

Εκτενέστερα, οι υπογράφοντες της σχετικής σύμβασης ήταν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης ως εκπρόσωπος του Δήμου και ο κ. Χριστοδουλάκης Παναγιώτης ως εκπρόσωπος της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ».

Η πράξη αυτή χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013», με προϋπολογισμό μελέτης 342.000,00€ ενώ η προθεσμία περάτωσης κατασκευής του ορίζεται σε  6 μήνες με ημερομηνία  τελειοποίησης τις 13 Αυγούστου του 2014.

Η περιοχή επέμβασης για το συγκεκριμένο έργο είναι οι παραλιακοί δρόμοι αριστερά του μόλου. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει επέκταση των πεζοδρομίων και πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου καθώς και διευκόλυνση της προσπέλασης των πεζών και των ΑΜΕΑ προς την παραλία.

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο αποτελούσε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της και που αναμένεται να δημιουργήσει μια αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η περιοχή της Γιάλοβας αποτελεί πλέον μια από τις σημαντικότερες βάσεις της περιοχής για τους επισκέπτες, εξυπηρετώντας τις δραστηριότητες που σχετίζονται µε την εστίαση και τη διαμονή.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης ανέφερε τα εξής: «Θεμελιώδη προτεραιότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών, καθώς και η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δημιουργία των υποδομών της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου. Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου, για την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της παραλιακής ζώνης της Γιάλοβας, συνεχίζεται η προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου». 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print