ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ ΜΕ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Διδασκάλου είχε χθες ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Ιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας κ. Ανδρέα Τσεκούρα και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεταμόρφωσης κ. Κωνσταντίνο Βάγγαλη. Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που αφορούν το Δήμο και έγιναν προτάσεις για τον πολιτισμό και τα μνημεία.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η πρόταση ανάδειξης Μονοπατιών που συνδέουν το Ανάκτορο του Νέστορος με το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, για το όποιο υπάρχει μελέτη από τον καθηγητή κ. Λαμπρόπουλο. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού αποδέχτηκε το αίτημα με μεγάλη ικανοποίηση, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια της ΕΦΑ Μεσσηνίας κα. Μηλίτση, συζήτησαν τους τρόπους υλοποίησης του έργου και δόθηκαν ήδη οι κατευθύνσεις για την υλοποίηση του.

Επίσης, συζήτησαν με τον Δήμαρχο θέματα πολιτισμού της περιοχής που αφορούν στα κάστρα Κορώνης και Μεθώνης, το αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας και την πολιτισμική ανάδειξη των μνημείων της νήσου Σφακτηρίας.

Σε δήλωση ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Η ιστορική μνήμη ενός τόπου διατηρείται με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η Δημοτική Αρχή με στοχευμένες προτάσεις και σωστό προγραμματισμό αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για τον πολιτισμό. Βεβαιώθηκε για την καλή πορεία που έχουν τα θέματα πολιτισμού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και η άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα κ. Διδασκάλου που δείχνει εμπράκτως το έργο του για την περιοχή. Το Υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει έμπρακτα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Πύλου – Νέστορος μπορεί να προωθήσει δράσεις ανάδειξης των εμβληματικών μνημείων του».

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print