ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

 

Συνάντηση με εκπροσώπους της Αστυνομικής Υπηρεσίας είχε σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, με σκοπό να συζητηθούν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αιτήματα των πολιτών, οι αστυνομικές δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για θέματα τροχονομικών παραβάσεων και η εντατικότερη αστυνόμευση των περιοχών του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο Δήμαρχος, υπερασπιζόμενος με σθένος τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δημοτών, ζήτησε από τον Επιθεωρητή Ασφαλείας την οργάνωση εντατικότερων περιπολιών, αλλά και την καθημερινή εμφάνιση της τροχαίας στους δρόμους του Δήμου, προς αποφυγή ατυχημάτων και προς συμμόρφωση των πολιτών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καφαντάρης: «Είναι γεγονός η άριστη συνεργασία που έχει η Δημοτική Αρχή με την Αστυνομική Υπηρεσία. Ωστόσο, σε έναν τόπο που συνεχώς αναπτύσσεται λόγω του τουρισμού, δεν παύουν να υπάρχουν ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες. Ως Δημοτική Αρχή, ζητάμε από την Αστυνομία, να εντατικοποιηθούν οι περιπολίες των επιθεωρητών αλλά και της Τροχαίας, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας, με γνώμονα τις ανάγκες που παρουσιάζονται κατά καιρούς. Έτσι, η άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με την κατανόηση του πολίτη θα ενδυναμώσουν το αίσθημα της ασφάλειας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.»

Με τη σειρά του, ο Αντιστράτηγος, Επιθεωρητής του κλάδου Ασφαλείας, κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Δημάρχου, δεσμεύθηκε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξεύρεση λύσεως, αναφέροντας πως θα υπάρξει επανδρωμένο περιπολικό με επικεφαλή αξιωματικό, για περιπολίες στο δήμο, το οποίο θα λειτουργεί σε όλες τις βάρδιές του. Επίσης τόνισε: «Πρόκειται να ενισχύσουμε τις δράσεις μας κατά της εγκληματικότητας, στοχεύοντας στην ευταξία του τόπου. Ήδη έχουμε περιορίσει τις εγκληματικές ενέργειες στην περιοχή κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Στοχεύουμε σε μια παρουσία αντάξια αυτής που επιθυμούν οι πολίτες. Οι προγραμματισμένες δράσεις αστυνόμευσης είναι πλέον μονόδρομος.»

Επιπροσθέτως, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της παράνομης στάθμευσης στην Εθνική Οδό που περνάει από την Τοπική Κοινότητα της Γιάλοβας, καθώς και η πιθανή λειτουργία ενός νέου, λειτουργικού αστυνομικού τμήματος στην Δημοτική Κοινότητα της Χώρας, που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Αντιστράτηγος, Επιθεωρητής Κλάδου Ασφαλείας, κ. Ηλίας Γεωργόπουλος, ο Υποστράτηγος, Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, κ. Βασίλειος Γεωργακόπουλος, η Ταξίαρχος, βοηθός του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, κ. Κωνσταντίνα Κορώνη, ο Ταξίαρχος, Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας, κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, κ. Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, κ. Δημήτριος Ροίδης, ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Περικλής Κοντογόνης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Θεόδωρος Χαραμαράς, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας του Δημότη, κ. Νικόλαος Βάγγαλης και ο Πρόεδρος Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Σαρδέλης.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print