ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΣΟΡΙΑ

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης στη Σόρια της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο της Σόρια Carlos Martinez Minguez.

Ο Δ. Καφαντάρης αρχικά ευχαρίστησε τον C. Manguez για την ονοματοδοσία της πλατείας της Σόρια με το όνομα «Κορώνη». Μάλιστα ο Δήμαρχος της Σόρια, ως ένδειξη συμβολισμού και τιμής στην ιστορία του τόπου μας, φύτεψε στην πλατεία ένα δέντρο ελιάς. Επίσης ευχαριστίες έδωσε και για τη φιλοξενία των μαθητών του Λυκείου Κορώνης στη Σόρια, σχετικής με το πρόγραμμα της Μεσογειακής Διατροφής.

Στη συνάντηση, οι Δήμαρχοι των δύο Εμβληματικών Κοινοτήτων μίλησαν για τους μελλοντικούς στόχους των Δήμων τους, κάτω από την ομπρέλα της Μεσογειακής Διατροφής, με βασικό θέμα συζήτησης την αδελφοποίηση των δύο Δήμων προκειμένου να αναπτυχθούν οι θεσμοί των δύο τόπων και να προωθηθούν τα τοπικά τους προϊόντα.

Τέλος ο Δ. Καφαντάρης προσκάλεσε τον Δήμαρχο της Σόρια να επισκεφθεί το Δήμο Πύλου-Νέστορος, για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες αδελφοποίησης των δύο Δήμων και της περαιτέρω συνεργασίας τους στο θέμα της Μεσογειακής Διατροφής.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print