ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

“Η δράση των Κέντρων Κοινότητας και της επιτελικής Δομής της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Όραμα, προβλήματα και σχέδιο δράσης”, ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα. Το Δήμο Πύλου- Νέστορος εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γαϊτάνης Δημήτριος και η υπεύθυνη Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πρόνοιας κ. Σκόκου Αντωνία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας απεύθυνε χαιρετισμό λέγοντας πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων που έχουν στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, δίνοντας έμφαση στα άτομα με αναπηρία καθώς –όπως ο ίδιος υποστήριξε- όλοι οι πολίτες μελλοντικά είμαστε εν΄ δυνάμει ΑΜΕΑ, ενώ τόνισε την εξέχουσα σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας και η Κινητή μονάδα τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας τα επιτελικά στελέχη της εν λόγω δομής εργάσθηκαν με τους υπευθύνους των συνεργαζόμενων Περιφερειακών ενοτήτων εφαρμόζοντας τη μεθοδολογία project cycle management για την καταπολέμηση κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού. Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την πιστή εφαρμογή της προγραμματικής σύμβασης, τόσο για τους δικαιούχους Δήμους που στεγάζονται τα κέντρα κοινότητας, όσο και για τους εταίρους Δήμους.

             

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print