ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΠΟΛΗΣ

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί στη Νάπολη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.  Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, με το Δήμαρχο της Νάπολης κ. Loigi De Magistri, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει  η Αυτοδιοίκηση στην ανάπτυξη των λαών της Ευρώπης, μέσα απο κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να αναληφθούν.

Στη σηνερινή συνάντηση, ο κ. Καφαντάρης κάλεσε το Δήμαρχο της Νάπολης να επισκεφθεί το Δήμο Πύλου-Νέστορος, για να γνωρίσει απο κοντά το μέρος  όπου  έζησαν οι 5.000 Κορωναίοι και Μεθωναίοι, πρώτου εγκαταλείψουν τον τόπο τους και εγκατασταθούν στη Νάπολη τα έτη 1532 με 1534.  Ο κ.  Καφαντάρης ευχαρίστησε τον κ. L. De Magistri και  μέσω αυτού όλους εκείνους που υποδέχθηκαν τους Έλληνες στη Νάπολη και τους έδωσαν χώρο για να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν . Ο Δημαρχος της Νάπολης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και  τον κ. Καφαντάρη για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις με τίτλο«Οι Έλληνες στην Καμπανία: 500 Χρόνια Ιστορία»,  που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, σε συνεργασία με το Δήμο και με άλλους φορείς, απεδέχθη την πρόσκληση και σύντομα θα επισκεφθεί την Κορωνη και τη Μεθωνη, ώστε να ξεκινήσει μια ουσιαστική συνεργασία των δυο Δήμων.


Έπειτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τους προέδρους και τα μέλη των Δ. Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, καθώς και τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης Καμπανίας, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με  την προώθηση, απο την ΚΕΔΕ, της πρωτοβουλίας για την καθιέρωση της παγκόσμιας ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανταλλαγή νέων των δυο περιοχών, μέσω προγραμμάτων και φυσικά στην έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο κύριος και η κυρία Μανιατάκη και ο Διεθυντής του ιδρύματος Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, κ. Ξενοφών Κάππας.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print