ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙ—ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το έργο βελτίωσης του επαρχιακού οδικού άξονα Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης, σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο ίδιος σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο, μεταξύ  των στελεχών της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΤΕ, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΥΑ του Δήμου Πύλου-Νέστορος, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Κρεμμυδίων, Σουληναρίου, Ίκλαινας, Γλυφάδας και Κορυφασίου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος, καθώς επίσης των αναδόχων του έργου.

Πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους, οι οποίοι διαχειρίζονται το έργο, η συνάντηση στη δεδομένη στιγμή, προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις και να βρεθούν οι λύσεις στα όποια προβλήματα, για την άμεση υλοποίηση του έργου. Στο διάλογο που ακολούθησε, οι επιβλέποντες του έργου εξέθεσαν στο Δήμαρχο τους λόγους κωλύματος των εργασιών, που αφορούσαν μεταξύ άλλων, τις απαλλοτριώσεις και τη δύσκολη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες γης στις επιτάξεις. Οι εργολάβοι αναφέρθηκαν στις άμεσες εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα επιταχύνουν τις διαδικασίες, ούτως ώστε να παραδοθεί η δρόμος στους κατοίκους όσο πιο σύντομα γίνεται.

 «Αναμφίβολα, οι εξελίξεις στην οικονομία τους τελευταίους μήνες μας προσπερνούν, προσθέτοντας καθημερινά καινούργια εμπόδια στην πρόοδο των εργασιών. Ωστόσο, οι ημερομηνίες τρέχουν και οφείλουμε να είμαστε πιστοί στις υποχρεώσεις μας. Οι χρηματοδοτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και οι αποφάσεις του Δικαστηρίου για τις αποζημιώσεις έχουν παρθεί, με γνώμονα πάντα την υπεράσπιση του δικαιώματος των ιδιοκτητών γης. Το συγκεκριμένο οδικό έργο θεωρείται σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής για το Δήμο και η ολοκλήρωσή του είναι ένα χρόνιο αίτημα όλων μας. Θα βρίσκομαι μπροστά όποτε χρειαστεί, μέχρι να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες. Αρκεί να υπάρχει συνεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο», τόνισε ο Δήμαρχος, ενώ ζήτησε συνάντηση εκ νέου με τους αρμόδιους, ώστε να αποτιμηθούν οι εργασίες και η πρόοδος αυτών.

Η σύμβαση του έργου με τίτλο «Βελτίωση της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο» υπογράφηκε το Νοέμβριο του 2013, ανάμεσα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον ανάδοχο Κ/Ξ ΝΑΟΥΜ ΕΘ ΑΤΕ-ΤΕΔΡΑ ΕΠΕ. Για τη συγκεκριμένη πράξη έχει εγκριθεί διάθεση πίστωσης ποσού €13,8 εκατομμυρίων από το Υπουργείο. Το έργο αναλυτικά προβλέπει τη βελτίωση σε μήκος περίπου 13,8χλμ της 38ης Επαρχιακής Οδού Σουληνάρι-Κρεμμύδια-Κορυφάσιο η οποία συνδέει την Ε.Ο. 82 «Σπάρτη-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Βελίκα-Πύλος» με την Ε.Ο. 9 «Πάτρα –Πύργος-Κυπαρισσία-Πύλος-Μεθώνη». Στην ανωτέρω οδό θα εφαρμοστεί διατομή ενιαίου οδοστρώματος πλάτους έντεκα (11) μέτρων, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα όπου η διατομή θα έχει πλάτος εφτά και μισού (7,5) μέτρων. Στις εργασίες περιλαμβάνονται τα απαιτούμενα έργα αποχέτευσης-αποστράγγισης, έξι ισόπεδοι κόμβοι, μια ισόπεδη κυκλική πλατεία καθώς και έργα αποκατάστασης παράπλευρου και εγκάρσιου δικτύου μήκους 3,1 χλμ. Πέραν των προαναφερθέντων στην πράξη έχουν συμπεριληφθεί οι δαπάνες για μετακινήσεις δικτύων, αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες, απαλλοτριώσεις.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print